Български кинезитерапевт се връща от чужбина за първия си лекторски курс в България

Радослав Георгиев разкрива тайните на максимата „здрав гръб в здраво тяло“

Радослав Георгиев

След поредица от лекторски курсове и успешни практики в Англия българинът Радослав Георгиев ще проведе първия си семинар и в България.

На 4 септември в Balance Line Studio в София един от най-успешните европейски млади кинезитерапевти ще представи основна тема „Болки в гърба“, като разкрие причините и методите за справяне с тях пред професионалисти и по-широка публика.

Радослав Георгиев се обучава в престижните курсове на Active Health Group, като неговото образование по „Спортна терапия“, поема лично собственикът на центъра. След шестгодишна практика българинът не само стига до висшия мениджмънт в  Active Health Group, но и сам създава своя компания.

Като „главата и ръцете“ на OMNI body Limited Радослав постига уникални резултати, за които сам разказва: „Имах една клиентка с болки в ръцете, която дори не можеше да използва химикал. Бяха й казали, че има нужда от операция, която избегнахме само след 6 сесии.  Жената успя да възвърне целия контрол над ръцете си.

Осемнайсетгодишно момче  също беше предвидено за операция на таза, за да освободят нерв, който му причиняваше болка. След една сесия болката я нямаше 80% . При следващата сесия проблемът се оправи напълно.

В момента работя и с един клиент,  бивш футболист, с контузии в рамото и коляното. След една сесия болката в рамото му  спадна значително и човекът не можеше да повярва, че постигнахме такъв резултат. Сега е редовен клиент за терапия“.

Част от своята практика и умения Радослав Георгиев ще демонстрира в първия си семинар в България.

Дата: 4 септември 2019

Продължителност: 12:30 – 16:00 часа

Място: Balance Line Studio (София; „Младост-4“; Алфа Център)

За Радослав Георгиев:

27-годишният Радослав Георгиев събира в себе си всичко, което може да се нарече „сбъдната американска мечта“ – холивудска външност, отлично образование, амбиция с покритие и собствен бизнес. Само че осъществява мечтата си не през Океана, а във Великобритания.

Преди осем години след отлично завършване на езиковата гимназия в Плевен  заминава за Манчестър, за да учи в The University of Salford „Бизнес и мениджмънт“ и „Спортна психология“. Интересът му към спорта е генетично закодиран. Радослав е син на многократната републиканска шампионка и национал по тенис на маса Анелия Братованова.

Още по време на своето образование започва работа за Active Health Group, като постепенно от „момче за всичко“ се превръща в главния мениджър на компанията. Шест години се обучава в уникалните курсове на Active Health Group, които разглеждат тялото като единна система, съставена от множество нишки. „Но вместо да мислим, че тези нишки са отделни, аз гледам на тях като една много дълга верига, която приема различни форми – обяснява Радослав. – И ако тази голяма нишка има някакъв проблем някъде по тялото, това ще се отрази и на други места.“

Преди година българинът създава собствена компания в Англия, OMNI body Ltd, и започва още по-активно да се занимава с лечение на контузии, обучение на терапевти и практически курсове за правилна офис стойка, справяне със стреса и болката.

OMNI body Ltd е много активна и в социалните мрежи с публикации, видеа и информация, свързани с темите за здравето. Едновременно с това Радослав Георгиев организира виртуална клиника, в която консултира онлайн хора от други държави и места извън Манчестър.

В момента екипът на българина работи и върху проект за уеб апликация, която ще има за цел да помага на други терапевти в практиката или в управлението на бизнеса им.

https://www.facebook.com/bradgeorgiev

https://www.instagram.com/bradgeorgiev/

https://www.omnibody.co.uk/