„Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒ излезе книгата за големия блус музикант

Буги Барабата

Едни от най-големите звезди на българската рок и блус сцена представиха книгата на специално събитие

Буги Барабата

Излезе от печат Буги Барабата шофьорът на блуса‒ книгата, посветена на незабравимия блусмен и радиоводещ. Луксозното издание се представи на специално събитие в емблематичен блус бар в София, като премиерата събра големи имена на българската рок и блус сцена, журналисти, приятели, колеги и почитатели на незабравимия Буги. Организаторите обявиха, че приходите от продажбата на книгата отиват изцяло за изграждане паметник на Буги Барабата на знаково за музикантите място  ‒ в близост до поляната на фестивала „Цвете за Гошо“, сред чиито организатори бе и Барабата.

Като импровизиран водещ на събитието Васко Кръпката откри вечертас думите: Най-симпатичното зомби на българската блус сцена вече отиде на небето…“ и изпълни едни от най-популярните песни по текст или музика на Буги. Пред микрофона застанаха още бизнесменът Анатоли Павлов, по чиято идея се създава книгата, и програмният директор на Z-Rock Спас Шурулинков, в екипа на който Буги Барабата бе неизменна и любима част в последните 13 години.

„Всеки, който твърди, че не можеш да сбъднеш мечтите си, е или глупак, или лъже.“– Буги

Бурни аплодисменти и специално внимание на сцената получи певицата и композитор Светлана Близнакова- SEVI, автор на „Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“. Пред развълнуваната аудитория Севи сподели, че книгата е огромно предизвикателство за нея, но допълни, че през цялото време е усещала невидимата подкрепа и напътствие на Буги. И сякаш за да затвърди гигантското му чувство за хумор, Севи отвори произволно книгата, попадайки на цитата: „Всеки може да напише книга, но да я прочетат могат само грамотните.“

„Буги барабата ‒ шофьорът на блуса“ излиза в луксозно издание с твърди корици, а всичките 356 страници описват вълнуващи моменти и разговори, непубликувани снимки,  авторски скици и интересни лични истории на Барабата. Не са пропуснати и много от неговите „крилати фрази“, станали част от популярния стил на бохемите и мерило за добър виц.  „Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ може да се закупи от специално създадения сайт https://zrockradio.bg/book/, като всички приходи от продажбата на изданието отиват за изграждането на паметник на неповторимия блусмен.