„Самовила“-новата песен на DIA е с уникални кадри и рекорд в Tik Tok

DIA- Самовила
DIA
DIA

След фурора на „Изгори ме“ , творческият тандем на DIA и Денис Попстоев повтаря формулата на успеха и в „Самовила“.

Самовила“, новата песен на DIA, е издържана в емблематичния за певицата стил- микс между авторски фолклор и актуално хит звучене.

Видеото към „Самовила“ е уникално, без преувеличение. Кадрите са заснети по време на фестивала на XV Международен фестивал на фолклорната носия „ЖЕРАВНА 2023“ където DIA бе специалния гост на финала. За пръв път организаторите позволяват музикален видео клип да се снима по такъв начин, запечатвайки ексклузивното представянето на песента пред публика.

„Операторите заснеха наистина неповторими моменти.- споделя DIA- За разлика от други песни, за които е необходимо време, за да влязат в душата и сърцата на хората, „Самовила“ се хареса на мига.

Публиката в Жеравна спонтанно се хвана в хороводни стъпки. Усещането беше наистина неописуемо, защото всички тези хора, облечени в народни носии, буквално се отдадоха на магията на песента и наситиха това магично място с енергията си. Аз мечтаех да пея в Жеравна и точно там да снимам клип, защото това е единственото място, в което може да видиш, по едно и също време, толкова много хора с носии.

Дори операторите бяха с везани ризи. Атмосферата на най-автентичния фестивал е най-подходящата за моята музика.“

„Самовила“ се снима само за нощ на фестивала в Жеравна

DIA опитва да сподели чувството и с последователите си в Tik Tok, пускайки кратко видео от участието в Жеравна. Както на повечето си концептуални участия, тя е със специално създадена за нея рокля от VEZE. Буквално след броени дни видеото става viral достигайки близо 170 хиляди органични гледания. „Това е доказателство, че младите хора харесват българския фолклор. Сказанията, вярванията и традициите наистина се предават през поколенията.“

Стара легенда заляга и в текста, идеята и думите на песента. „Самовила“ разказва за омайната сила на древните, ефирни създания, които подмамват мъжете с прелестната си песен. В същото време DIA прави контрапункт в концептуално наредени кадри от съвремието, а цялостното усещане наистина е като за миг да се върнеш в магичното минало, за да откриеш чудото на настоящето.

DIA (@diadimana) • Снимки и видеоклипове в Instagram

DIA | Facebook

DIA Bulgaria – YouTube