„Още нещо“ на тийнсензацията DIMI излиза в българо-италиански вариант

DIMI

Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова – DIMI. Седемнайсетгодишната българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

Този хит излезе, след като DIMI спечели специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за  младежко медийно изкуство „Арлекин“. Наградата се връчи от  интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони – музикален директор на Радио Италия; доц. Дарияна Куманова – също като представител на Италия; Лина Гьорчева – Македония; доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех „Арлекин“ донеси на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия – DIMI&GIOTTO. Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори – разказва доц. Куманова – и  предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия.

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс „Санремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи  за участие в тийнсериал на NETFLIX.  Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.  

GIOTTO е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify.  За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли. За работата си с DIMI италианецът разказва: Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея.  Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче. Българо-италиански екип вече работи по двуезичния  ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.

ОЩЕ НЕЩО