Дует Expose със специалната награда от международен фестивал в Охрид

Дует Expose и Григор Копров

Най-популярният македонски композитор Григор Копров създава песен за българите

Дует Expose
Дует Expose

„Песента, която ни донесе наградата в кампанията „Певец на годината“ в България не само допадна на зрителите в Македония, но и стана причина да получим покана за работа в чужбина“- разказва Цветелина Маринова. „С гордост и вълнение споделяме, че приехме предложението за съвместна работа от най-популярния македонски композитор Григор Копров, който е и основател на фестивала.“ – допълва Светослав Владимиров.

Специалната награда на името на Аце Ангелевски получиха дует Expose- единствените българи с участие в 28-ото издание на международния фестивал “Охридски трубадури”. Музикалният форум се проведе миналия уикенд, а Цвети и Светльо от Expose, освен признанието на международното жури, грабнаха и сърцето на публиката с емоционално изпълнение на хита им Не се предавам.

Копров, който създава най-големите хитове на Тоше Проески, както и на други талантливи македонски изпълнители, остана впечатлен от българите и ги обяви за най-големите звезди на Балканите. С това явно се съгласиха и още от членовете на журито, между които международни продуценти и музикални мениджъри и Expose получиха богата колекция от предложения за интернационални проекти.

Владо Калембер от „Сребърни криле“ аплодира Expose в Македония

Дует Expose и Владо Калембер
Дует Expose и Владо Калембер

Цвети и Светльо споделиха, че освен професионалните оферти, са останали дълбоко трогнати и от топлото отношение на големия Владо Калембер- фронтменът на култовата юго банда „Сребърни крила“, който получи наградата за цялостно творчество на фестивала и не скри възхищението си от българите.   

„Радваме се, че постигнахме такъв успех, точно с тази песен и благодарим на Ненчо Касъмов, за това, че ни вдъхнови да приемем участието в “Охридски трубадури”- казват Цвети и Светльо- Тези, които ни познават, знаят, че „Не се предавам“ е създадена точно за такива моменти, в които си на ръба да се откажеш, но любовта към това, което вършиш ти дава вдъхновение и сили.“

Expose не скриха, че успехът в Македония няма да е последната голяма новина от тях за тази година и издадоха, че подготвят фантастичен подарък за феновете си, в средата на октомври.