Елия Тодорова очарова с втория си авторски сингъл „Малини“

Елия Тодорова

„Не знам как да започна, думите ми вече се изтриват. На бял лист хартия сълзите, очите ми попиват…“Тези думи остават скрити в „Малини“. Елия Тодорова ги запазва в черновата си, а действието в песента развива след това, за да ни отведе до завладяващо разказана лична история.

Елия Тодорова
Елия Тодорова

Втория си авторски сингъл „Малини“ великолепната Елия Тодорова създава като една откровена песен, попита с червените багри на миналото и лични емоции.

 „Изразявам себе си с писането на музика.-споделя Елия- В „Малини“ запечатах личните си емоции за онзи скрит страх  от загубата на някой или на нещо, което те е правило щастлив- връзка, приятелство, дейност дори. Точно в такива моменти е важно да помним и пазим доброто.

В началото не бях сигурна дали трябва да споделя „Малини“ открито. Винаги съм изпитвала притеснение, когато показвам по-дълбоките си чувства- може би останалите ще ме помислят за слаба… Но изведнъж осъзнах, че всъщност не слаби, а най-силни сме, когато разкриваме тъмните и скритите си чувства…Макар че в „Малини“ се пее само за хубави неща – за това как да кажеш с любов „сбогом“ на попитото минало“.

Песента „Малини“ излиза в черно бяла визия, с изкушаващ акцент

Освен в създаването на текста, младата изпълнителка взима активно участие и по изграждането на музиката за „Малини“. Както и в предходния си сингъл „Облак“, Елия Тодорова работи с Павел Николов. Негов е и аранжиментът на песента, но Павел изиграва и друга ключова роля в целия проект. „Когато отидох при него, за да работим по песента имахме вече представа за мелодията, но нищо за думите. –разказва Елия Тодорова- Започнах да ровя в телефона си, където записвам различни неща, за да открия нещо подходящо. В един момент Павел надникна през рамото ми, попадна точно на „Малини“ и каза: това е!“

Изключителният текст открива и своята зашеметяваща визия. За нея Елия се доверява на братята Иво и Тео Томови. Видеото е решено в черно и бяло, като в контраст са само изкушаващите малини. Елия Тодорова признава, че за нея те са олицетворение на любовта- крехки и червени, като сърцето. „Това е песен за всички нас, провокирайки слушателите да търсят и пазят красотата в близките си, защото никой не е съвършен… А обличайки несгодите в тъмната страна на миналото, ние губим онези щастливи и скъпи мигове, онези червени малини, които сме вкусили и са ни направили такива, каквито сме в момента – съвършени и обичащи.”