Expose казват „Не“ на омразата и създават „No hate“

Новата им песен набра популярност с кампания в социалните мрежи

„НЕ!“ на хейта и омразата! Тази позиция заемат Expose, по начина, по който могат да въздействат най-добре- с музика и песен. В новия си проект, наречен „No hate“, дуетът е провокиран от темата за толерантността и за масовия вирус на ежедневната злобна критика, недоволство и откровени обиди. Според Цвети и Светльо живеем във време, в което чуваме, а може би и изричаме повече думи на омраза, отколкото на обич. „Но този, който не го прави  и спестява на околните негативното отношение, определено се чувства по-добре. Пробвайте!- споделят изпълнителите- Ако сме заедно и си подаваме ръка, всичко ще бъде много по-лесно и красиво в този свят.“

„НЕ!“ на хейта и омразата!
„НЕ!“ на хейта и омразата!

Музиката и текстът на песента са дело на Светльо и са неговия отговор на заобикалящия ни „хейт“, заливащ не само интернет пространството, но сякаш и станал вече нормална част от ежедневието ни. За аранжимента Expose се доверяват на Димитър Лефтеров a.k.a Mitko Beats, който прегръща каузата им и се включва в проекта.

Режисьорът Виктор Милушев създава видеото към песента, чието послание оставя без дъх. В него са вплетени кадри на реални хора, с различни по занимания и интереси. Всички те приемат каузата присърце, тъй като в един или друг момент са били жертва на нетолерантност и са чули незаслужени думи, които раняват. Кулминацията на клипа е във финала му, когато малкият син на Цвети връхлетява неподражаемо в проекта.  

 „No hate“  беше представена за пръв път по време на големия новогодишен концерт на площад „Батенберг“. От тогава посланието на песента се разпространява като кауза, в която вече се включиха много хора в социалните мрежи и популярни лица от шоубизнеса.