Хипнотик по повод 6 май – Гергьовден с емоционално изпълнение на прочутата песен „Едерлези”

HYPNOTIC

„Хипнотик“ зарадваха своите фенове по повод 6 май – „Гергьовден“ с невероятните си класически интерпретации и оригинален саунд. Момичетата от най-популярната струнна формация представиха лайв изпълнение на прочутата песен „Едерлези” в страницата си във Фейсбук, а само за минути видеото събра стотици харесвания.

Момичетата от HYPNOTIC

Изборът на тази песен съвсем не е случаен. „Едерлези” заема много специално място в сърцата на трите музикантки. „Когато за пръв път изпълнихме „Едерлези” на живо, реакцията на публиката ни разтърси. От тогава, на всеки наш концерт хората остават хипнотизирани и емоцията е неповторима. Щастливи сме, че в този труден момент за всички артисти успяваме да сме близо до феновете си и хората, които обичат нашата музика.” – споделят единодушно  Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола).

Легендарната песен „Едерлези” се събужда за нов живот с аранжимента на хитовия музикален продуцент Светлин Къслев и оркестрацията на Мария Новева от „Хипнотик“, а магнетичните вокални импровизации са в изпълнение на Мелинда Христова.

„Едерлези” в изпълнение на „Хипнотик“ дойде в точния момент, тази година празникът „звучи“ различно.

https://www.facebook.com/HYPNOTICpage/videos/235380294457725

Повече за трио Хипнотик:

Орисани с чар, нежност и неподражаем стил, момичетата от HYPNOTIC печелят любовта на вярната си публика, която дава на групата статут на една от най-успешните и популярни струнни формации у нас. Групата е основана през 2007 г. от Мария Новева (цигулка) и Марина Хинова (виолончело). С днешна дата HYPNOTIC включва и Бистра Копринкова (виола). Това, което събира музикантките и ги обединява до днес е желанието им да разчупват музикалните рамки в класически кросоувър стил.

В репертоара на триото са включени емблематични световни произведения като “5-тата Симфония” на Бетовен в диско версия от 70те, “Либертанго” на големия майстор Астор Пиацола, “Legend of Asturias” на испанския композитор Исак Албениц, “Sway” на Pablo Beltrаn Ruiz, вълнуващата фолклорна песен “Едерлези” и много други, които ги правят желани изпълнители за всяко събитие, където вкусът и музиката имат значение.

С първите си аранжименти HYPNOTIC за кратко се превръщат в артистично явление. През същата година продуцентите на рейтинговото предаване “Вечерното шоу” по телевизия Pro.BG ги привличат като нежната част от бенда на шоуто. Следват още изяви в най-успешните формати като Dancing Stars, VIP Brother, X Factor, Шоуто на Слави, Комиците, Hell’s Kitchen, България Търси Талант, Спортист на годината, Мис България, Лейди България, Жена на годината и др., както и неприкрито участие в сериали (“Под прикритие”).

Много от известните български поп изпълнители ги канят като специални гости в своите проекти. HYPNOTIC се изявяват и на престижни сцени като Аполония и Евровизия, и дори стигат до Китай на Nanning International Folk Song Arts Festival 2011. Тяхната музика и хипнотизиращата визия на английския моден бранд QUIZ се налагат като запазена марка за класика и стил. Въпреки младата си възраст, професионалното звучене на техните изпълнения в студио и пред публика, са подплатени от техния солиден опит в областта на музиката.