HYPNOTIC в шеметен танц със Захарната фея на Чайковски

HYPNOTIC
Мария Новева

HYPNOTIC– триото, което преобръща представите за класическа музика, е готово с нов сюрприз към почитателите си. Българският кросоувър феномен подарява за Коледа „Танцът на Захарната фея“ на Чайковски. Палавата фея скача по нотите в смело партньорство с цигулката на Мария Новева, виолата на Бистра Копринкова и виолончелото на Марина Хинова. Емблематичният момент от „Лешникотрошачката“ вече звучи в нов вариант, между класиката и попа, и събира почитатели от цял свят.

Запален фен на любимото струнно трио се оказва самият Дейв Кътч. Популярният саунд инженер, от легендарното Mastering Palace Studio в Ню Йорк, пише лично писмо до момичетата, за да им каже, че музиката им звучи страхотно.

„Наистина страшно се развълнувах, когато видях мейла от Дейв Кътч- споделя Мария- Все пак това е човекът, който работи с най-големите имена в световната музикалната индустрия и проекти, които мастерира печелят 5 награди и 32 номинации за „Грами“.

Супер популярният саунд инженер Дейв Кътч пише с възторг до триото

Думите на прочутия американец са оценка и за целия дрийм тийм, който HYPNOTIC събират около себе си за да създадат „Танцът на Захарната фея“. С подкрепата на НФК в екипа влизат още хитмейкърът Светлин Къслев и миксинг инженера Димитър Ганчев- Майт, които превръщат музикалните мечти на HYPNOTIC в реалност. Идеята да се създаде версия по класиката на Чайковски е още от 2014 година. Според HYPNOTIC обаче тогава моментът сякаш не е бил точният и петолинията се нареждат едва през 2022 година. Модерната част от аранжимента е по идея на Светлин, а Мария работи по класическата част. След дълъг музикален брейнсторминг, часове работа и много вдъхновение, триото създава „Танцът на Захарната фея“ в новия, уникален вариант.

HYPNOTIC опаковат новия си проект във фантастична визия. За приказния вид на Мария, Бистра и Марина се грижи топ дуото Слав и Хубен, а моментите са запечатани от Диляна Флорентин. Най-популярната ни струнна формация приема нестандартен подход и към видеото. Момичетата решават да допуснат многобройните си почитатели „зад сцената“ и „зад кулисите“, за да станат свидетели на малките тайни по подготовката на един голям проект. Резултатът е зашеметяващ и пристига точно преди най-светлите празници!

Класическият кросоувър феномен представя магично и в уникална визия „Танцът на Захарната фея
Бистра Копринкова

„Музиката и особено този танц може да ти направят Коледата!- споделят HYPNOTIC- Мелодията е изпълнена с онзи звън и снежен блясък, които се усещат само по това време на годината. Нотите „се връзват“ точно в онези моменти, които не бива да се пропускат и трябва да се споделят с най-обичаните хора…Също както ние споделяме музиката си и с най-обичаните хора: с вас!“

Споделете Коледа с HYPNOTIC! На 18-ти декември, може да усетите емоцията, която подаряват единствената в България модерна кросоувър група, по време на „Коледен парк София“.  

Повече за HYPNOTIC

Марина Хинова

HYPNOTIC e най-успешната и популярна струнни формации у нас, без аналог в съчетаването на класика и модерна музика. Историята на триото започва през 2007 г.
Мария Новева (цигулка) и Марина Хинова (виолончело) основават групата. По-късно в нея се включва и Бистра Копринкова (виола).Това, което ги събра и обединява до днес, е желанието им да разчупят музикалните рамки в класически кросоувър стил.

Представяйки и развивайки класическия кросоувър жанр в България, HYPNOTIC скъсяват разстоянието между класиката и популярната музика, така че класическата музика достига до все повече хора и намира път и към по-младата аудитория.

Музиката и изисканата и елегантна визия на HYPNOTIC са били част от всички знакови събития:  Юбилей на Христо Стоичков „50 години номер 8” – благотворителен търг в The Residence Club, 3 март в Европейския парламент –  Брюксел, Сватбена церемония на дъщерята на министър- председателя на Украйна – Володимир Гройсман в Резиденция “Евксиноград”, Ден на Храбростта и празник на Българската армия в Арена Армеец, BAPRA Bright Awards, 25 години Fibank, 25 години Геотехмин в Sofia Event Center, Откриване шоурум BMW M Car Sofia, Откриване Sofia Fashion Week, „Будител на годината“ и много други.