„КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“ е темата на Карнавал Габрово 2022

Карнавал Габрово 2022

Габрово вече се подготвя за големия си традиционен Карнавал през 2022 г. Типично в стилистиката на столицата на хумора, жителите на града отбелязаха днешния 11.11, с официален старт на световния карнавален сезон, или както го наричат в Габрово – петото годишно време. Габрово, като един от официално признатите карнавални градове, не пропуска възможността всяка година да попадне в международния новинарски фокус, с култовите си откривания на карнавалното време.

Сдружение на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията  – „СМЕШНО НЕЩО“ най-официално покани жителите и гостите на града на предизборен дебат.

Кандидатите Пульо Келешев и Великан Хвърчилков представиха предизборните си платформи пред струпаното множество в центъра на града, а със задачата да управлява дебата се нагърби водещата Дрънка Кривошапкова. За разлика от всички други кандидати, двамата габровци бяха ориентирали своите обещания директно  към отколешните мечти и стремежи на своите съграждани- превръщане на Янтра в плавателна река, кръгово кръстовище, тунел под Шипка и електрическа тротинетка за всеки габровец

В столицата на хумора организираха предизборен дебат с най-обещаващите кандидати

Не бива да се подценява и 100 процента постижимото обещание за разпростиране на община Габрово на три морета. Обещаха се и нови закони: да се забрани домашните любимци да се хранят по-малко от един път на ден; да се забрани снимането на котки от януари до април без специално разрешение; да се забрани на уличните котки, кучета и други да се чифтосват на по-малко от 1500 метра от училища, заведения и църкви и да се въведе правило за три деца в семейство, с което да се реши демографската криза в страната.

Зрителите на събитието не само се забавляваха със силната заявка за политическа кариера, но и съвсем съзнателно обещаха своя вот в полза на Пульо и Великан. Тъй като купуването и продаването на гласове е престъпление, в Габрово не раздадоха нищо!

Сдружението /което застана и зад двамата опоненти/ се възползва от събралата се тълпа, за да обяви и темата на Карнавал Габрово 2022 – „КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“. Точно в 11 часа и 11 минути, кметът на Габрово Таня Христова обърна пясъчния часовник и даде старт на подготовката за най-стария и пищен карнавал в България, чиито корени се губят далече в миналото.