GLORIOUS- новата песен на Манал Ел Фейтури събира бурлеска, хип хоп и поп

Манал Ел Фейтури

Дълбоката река на страстната женска сила – Манал Ел Фейтури

Манал Ел Фейтури
Манал Ел Фейтури

Искрящи очи, зашеметяваща усмивка, кадифен глас, неспокойни къдрици  и страстна сила- това е Манал Ел Фейтури– английската актриса, пристигнала у нас за кратко през 2012 г., за да снима главна женска роля във филм, а година по-късно тотално заменила Лондон със София.

Умението на Манал да смесва поп и рап с професионални танци пренасят екзотичната дива до авторско шоу в контекста на най-известните продукции от театрите на West End. В този стил, сега на ход е новата й авторска песен, наречена GLORIOUS- хит в хипнотизиращ ритъм и предизвикателен текст.

Първата версия на песента бе разработена от британски продуцент, който направи базовата структура в трап вариант.– разказва Манал Ел ФейтуриХаресам този стил, но имайки предишен опит в музикален театър, предпочитам музиката да има различни нива и да бъде по-динамична. Затова се обадих на моят приятел Васко (Dexter OnDa Beat) и само няколко часа по-късно той ми изпрати песента, която чувате в момента. Васко ме познава много добре и беше преработил проекта така, че той стана отражение на моя стил. Влюбих се в аранжимента.“

Манал изпълнява парчето като мини мюзикъл и създава бурно забавление в няколко минути. И ако е вярно, че в днешно време музиката се слуша с очите, то със сигурност трудно бихме ги откъснали от видеото на:

Видеото продуцирах сама. Събрах екип от хора, с които, освен че съм работила по други проекти, считам за свои приятели. С такъв екип, заснемането беше супер забавно.-споделя Манал- Nichole Thea, моя много близка приятелка, дойде от Лондон и ми помогна с хореографията, XO Boutique се заеха със стилистиката, а Валери Милев и екипа му заснеха и направиха самото видео. Чувствам се изключителна късметлийка, че имах възможност да направя дебютната си песен с този невероятен екип професионалисти.”

GLORIOUS може да видите в канала на Facing The Sun, но ако сте любопитни за интересни моменти „зад кадър“, мястото е тук:

Повече за Манал:

Искрящи очи, зашеметяваща усмивка и кадифен глас
Искрящи очи, зашеметяваща усмивка и кадифен глас

От няколко години живея в България и мисля, че трябва да бъдат показвани по-истински жениразказва  английската чаровница по повод визуалните решения в GLORIOUS – Няма нищо лошо в това да подчертаваш женствеността си – винаги е било на мода. Но освен това е важно на младите жени да бъде даден по-натурален модел на подражание.“

Актрисата със завладяваща външност и глас е родена в Лондон , където живее със семейството си, преди да потърси щастието в страната ни. Майка ѝ е англичанка, но израства в окупиран Пакистан. Баща ѝ е либиец- работи като дипломат. Манал Ел Фейтури израства в голямо семейство – с три сестри и един брат, а като съвсем млада, започва да работи с деца със специални нужди. “Социалната работа сама ме избра. Подготвях първото си шоу, което беше с благотворителна цел. После ми обясниха, че трябва да ме обучат за работата с децата”. Така Манал става част от екип, в който има и много българи.

След социалната работа Манал започва да се занимава с кино и театър. Когато решава да смени професията си, се записва в престижната академия за сценични изкуства London School of Musical Theatre. Тя танцува, но и играе на сцената на West End – кварталът в Лондон, където се намира голяма част от културните средища на града. Участва с малки роли в британски ситкоми, а първата ѝ главна женска роля в игрален филм е в “Код: червено”, който се снима в България. 

За мен страната ви е много специална. Още преди да дойда за филма, работех в екип с българи. И сега трима от моите най-добри приятели в Лондон са българи”, обяснява Манал и добавя- От известно време учи и езика ви. Българският е много поетичен, защото една дума има толкова различни значения.“ 

Но докато певицата овладява трудният ни за чужденци език, определено може да се справи идеално с междупланетния език на музиката. Чуйте и вижте „GLORIOUS” и ако ви допада, дайте знак в социалните мрежи.