„Моя звезда“ и Морено в модерна балада за най-силните чувства

„Моя звезда“ и Морено
Морено

Моя звезда“, новата песен на Морено, подготвя сърцето за най-силните чувства.  Голямата любов и голямата загуба се преплитат като теми в баладата, а кадрите в клипа са толкова силни, че Морено ги обрича на самостоятелен творчески живот.

„Всеки може да открие лична емоция в „Моя звезда“- споделя Морено. В определен етап от живота си всеки изпитва от усещанията, описани в текста и показани във видеото“.

Самият изпълнител много малко присъства в клипа. Ролите в „Моя звезда“ са за актьорите Георги Ножделов и ДарияСпасова. Кадрите с тях, заснети от тандема Георги Салпаров и Симеон Михалков се нареждат в завладяваща история, която следва силния текст на песента.

„Всъщност преработвахме няколко пъти думите- разказва Морено- Siimbad ми даде вариант, от който аз добавях и отнемах думи, обръщах посланията. Мина наистина много време, докато стигна до перфектния вариант.“

Клипът на песента ще се развие в мини филм с непоказани кадри

Другите елементи от песента също не са били лесни за „опаковане“. Музиката е дело на Светлин Къслев, но за фолклорните мотиви Морено кани Георги Добрев. Фолклорният музикант е или с ангажименти в чужбина или с участия в България и се оказва много трудно да влезе в ритъма на екипа. Чакането все пак си струва и  майсторското изпълнение на кавал добавя магичен елемент към цялото усещане в песента.

„Не направих компромиси с нищо, за това отне около година, за да изградим „Моя звезда. Една песен е добра, когато няма какво да добавиш и какво да махнеш.“- споделя Морено и добавя искрената си благодарност към вокалния педагог Гани Добрева, която е до него през цялото време и е силна част от творческия процес.

„Моя звезда“ ще продължи своя визуален живот и след 3-те мин. и 33 сек. на клипа. Извън официалното видео остават невероятни, зрелищни кадри, които екипът решава да разкаже в късометражен филм. Филмът ще допълни историята на видеото и ще разкрие чувствено какво се случва, когато споменът по любовта се превръща в реалност.