Никол Паласчева стигна до концертите на живо в X-Factor Италия

Nika Paris
Никол Паласчева
Никол Паласчева

Никол Паласчева, която грабна сърцата на публика и жури в италианския X-Factor, вече е на стъпка от финалите в шоуто. С брилянтно изпълнение в четвъртък вечерта, 16-годишната българка си осигури място сред 12-те крайни участници в реалитито и шанс да бъде сред първите трима финалисти.

Nika Paris, както я наричат в Италия, продължи напред, интерпретирайки песен на „френския Висоцки“- Серж Генсбур (Serge Gainsbourg). След положителния отзвук от участието й, Никол вече е сигурен изпълнител в големите концерти на живо, които стартират от 28-ми октомври.

С този успех Никол Паласчева е не само едно от единствените две момичета, сред 12-те одобрени участници в актуалното издание на шоуто, но и единствената чужденка, в 15 годишната история на X-Factor- Италия, която достига до така наречените „лайфове“.

За момента Ника се чувства превъзходно, много е спокойна и сигурна в себе си-споделя музикалният ментор на младата изпълнителка Дарияна Куманова– Допълнителен стимул й дава това, че зрителите много я харесват. Само в TikTok тя има над 1млн и 700 хил гледания на нейните участия в X-Factor, като с този резултат реално е на първо място сред всички нейни конкуренти в предаването.“

16 годишната българка е първата чужденка, с концерти на живо, в историята на италианското реалити

Следващата очаквана дата за нашето момиче е 28 октомври, когато Никол ще изпълни и първата своя авторска песен, на живо в Италия.

 Повече за Никол Паласчева/ Nika Paris

Nika Paris, както я наричат в Италия
Nika Paris, както я наричат в Италия

Никол е родена в София, на предела между зодиите Овен и Телец. Възпитаник е на френския лицей „Виктор Юго“, а в момента и на Международна гимназия Златарски. „Афинитетът към френските песни и френския език идва от моя дядо, който е бил голям франкофон“- споделя Nika и добавя, че всъщност езиците са й страст, след като има в колекцията си знания по английски, испански и италиански.

И като заговорихме за страст- Никол обожава да спортува и да… готви! Има три годишна закалка по лека атлетика в школата на Тереза Маринова, тренира пилатес, кара ски, а сутрините й не минават без класичeския jogging. Относно готвенето- там ароматът я води към ресторанта на нейния баща. „Готвя от малка с него- разказва Никол- буквално  от 2-3 годишна. Обожавам в неговата кухня да приготвям десерти, като съм най-добра в тирамису и брауни.“ 

Майката на Никол пък е тази решителна искра, която запалва талантливото момиче по музиката: „Искам да й благодаря, защото тя винаги е била до мен! Зная, че е клише да го казвам, но вярвайте ми- аз настина имам най-добрата майка!“ Всъщност Никол Паласчева не е съвсем непозната за българската публика. През 2014 г. тя беше един от най-енигматичните участници в „Големите надежди“– детското музикално реалити, продуцирано от Магърдич Халваджиян и Global Films. Виждали сме я и като избор за партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави“, както и в селекцията за детската Евровизия. В чужбина Nika печели първа награда в конкурса „Pop, rock, jazz lab” и трета награда в “Sanremo junior”.