За пръв път у нас: „Образцово кабаре“ с най-обичаните песни на България

Образцово кабаре

Публиката, пленена от магията и смелите послания на най-красивите български песни, става на крака! Влизаме в „Образцово кабаре“!

Тома и Цвети от EXPOSE
Тома и Цвети от EXPOSE

За пръв път в България почитателите на емблематичната музика без аналог, ще бъдат въвлечени в чара на миналото по несравним начин. Макар и само за вечер, в София врати отваря „Образцово кабаре“, за да върне стрелките тогава, когато за любовта и живота се говореше не с думи, а в мелодична линия.

Тома и Цвети от EXPOSE пресъздават вечните шлагери, в кабаре аранжимент

На 22 ноември в Pirotska 5 Event Center публиката  ще види  и чуе на живо песни-символи като: Хора и улици на  Мими Иванова и Борис Годжунов, „Спри до мен“ на Леа Иванова, „Облаци бездомни на Богдана Карадочева, „Ако имах чук“ на Емил Димитров, „Замълчи“ на Мими Николоваи още много от вечните вдъхновения на България.

Песните, които ще бъдат представени в нестандартния спектакъл са пресътворени с изцяло нови аранжименти от композитора Добромир Кисьов-един от младите таланти на театралната и филмовата музика у нас. Главните вокални роли в близо двучасовия спектакъл са поверени на русото изкушение Цветелина Маринова (дует EXPOSE) и фаталния Тома Здравков. Визуалната пищност, която ще пренесе зрителите години назад, е в ръцете на хореографката Велислава Дипчикова и нейния уникален балет.

„Златната“ музика от близкото минало оживява на 22 ноември в  Pirotska 5 Event Center.Част от приходите са в подкрепа на артисти в затруднено положение.

„Образцово кабаре“ се реализира по идея на продуцента Веселин Стоянов-Лино. Самият той до неотдавна организира представления и концерти на български артисти в Лондон, а от няколко години е в основата на различни културни иновативни формати и в България. 
„Имах в ума си идеята за „Образцово кабаре“ отдавна. Заиграх се с една от най-отличителните думи на изминалото време – „образцов“. Преди всичко е трябвало да бъде образцово: от дома, през мислите, та чак до изкуството. Но точно тогава са се появили и тези песни, които са реален музикален образец.- разказва Лино- Музиката на Борис Годжунов, Камелия Тодорова, Тодор Колев, Емил Димитров и останалите творци от онова и от по-ново време вълнува и има много висока стойност. Сега, с подкрепата на Музикаутор отново може да се убедим, че тази музика е великолепна и всяка от песните има собствена и различна хармония. Пее се за любов по начин, по който в днешно време не се прави. В същото време, темите, които се засягат, в част от текстовете, са актуални и днес.“

Освен музикално шоу, новият културен формат подема и нестандартна благородна кауза. Част от приходите от билети за „Образцово кабаре“ ще подкрепят онези „заслужили“ артисти от близкото минало, които към днешна дата са в затруднено положение.

Повече за събитието може да откриете на „Образцово Кабаре“ в София | Facebook или да си гарантирате една изключителна сряда вечер с билети от Grabo или Eventim.

„Образцово кабаре“ се реализира с подкрепата на Jameson.