Поли Хубавенска с авторска песен – Light Оf Тhe Sun

Поли Хубавенска
Поли Хубавенска
Поли Хубавенска

Light Оf Тhe Sun– новата песен на Поли Хубавенска, излиза точно на 11-о число, сякаш за да затвърди двойно силата на единиците. Символиката на месец май като времето на ново начало, светлина и надежда е вплетена не само в заглавието Light Оf Тhe Sun, но и в идеята на целия проект.

„Дълго работих над тази песен – споделя Поли. – Неслучайно изчаках с дебюта ѝ, защото исках този самостоятелен проект да е перфектен. След многото тъмни моменти, които преживяхме, песента ми е послание да погледнем от светлата страна на нещата, да съберем сила и енергия и всеки да започне  да прави онова, за което мечтае.“

Като артист, чийто глас е познат от съвместните проекти със световноизвестни диджеи, между които и големият Армин ван Бюрен, към песента веднага проявяват интерес международни музикални компании. Поли разглежда много внимателно предложенията, но финалното решение е да се продуцира сама. Екипът ѝ също е прецизно подбран.

Певицата със световноизвестен глас е със зашеметяваща визия във видеото на Light Оf Тhe Sun

В Light Оf Тhe Sun Поли Хубавенска работи с майстора на финия музикален изказ Явор Русинов. Като един от създателите на Bulgaro и част от екипа на YAKU- етно проекта на Курт Хауенщайн (SUPERMAX), Русинов вибрира на една творческа вълна с изпълнителката. Композиторът предлага музикалната идея, а Поли веднага усеща потенциала и посоката, по която трябва да се развие. „Благодаря на Явор за енергията, търпението и целия творчески опит, който вложи. Той работи много, докато всичко стане перфектно.“

Песента е двуезична и е базирана на българския фолклор

Light Оf Тhe Sun е песен на български и английски език, като в нея са преплетени и родните фолклорни мотиви – запазената марка на Поли. Изпълнителката неведнъж е получавала съобщения от свои чуждестранни фенове с молба да преведе дадена народна песен, за да усетят истинското ѝ послание. С Light of the Sun етноритъмът се изкачва стъпало нагоре, където и чуждестранната публика може да разбере посланията. Аудиото е следвано от видео, а за визията няма нужда от превод- тя е зрелищна и уникална.

Екипът е повече от интересен- в него всеки има повече от една роля.  Режисьорът Александър Моллов предлага живописната локация на морския бряг. Популярният от тв екрана коафьор Калин Велинов се грижи за прическата на Поли и улавя всеки слънчев лъч в косите ѝ, а уникалните костюми във видеото са дело на талантливата дизайнерка Никка- която е и танцьор в проекта. Нейната сестра- Веселина Атанасова, също танцува в кадрите, но е и „виновник“ за пищния артистичен грим. Всички работят вдъхновени от идеята и посланието на Light Оf Тhe Sun- един проект, който преодолява граници и дава път на мечтите.