Поради големия интерес се удължава срокът за регистрация в Световния шампионат по сценични изкуства

сценични изкуства

За първи път в България се организира кастинг за Световния шампионат по сценични изкуства, който се провежда в Рим

Джон Нини
Джон Нини

До 5-ти април 2024 г. (включително) се удължава срокът, в който българските таланти може да се запишат в кастинга за Световния шампионат по сценични изкуства на F.I.P.A.S.S. (International Federation of Performers of the Scenic-Sporting Arts). Събитието се реализира в България за пръв път и организаторите признават, че не са очаквали такъв голям интерес.

Специално за да оценят българските кандидати от Италия ще пристигнат: взискателният „ловец на таланти“ Милена Базиле и един от най-атрактивнитемултифункционални артистина Европа-Джон Нини (Jonathan Nininahazwe).

Милена Базиле
Милена Базиле

За Милена Базиле говорят като за човека, който има шесто чувство за таланта и го разпознава още от пръв поглед. Тя е talent scout за програми на Mediaset, чийто основател е Силвио Берлускони. Базиле разкрива и най-талантливите личности за италианската телевизия RAI, немските телевизии Super RTL, Sat 1, френския канал THT и много други.

Атрактивният Джон Нини е артистът, чието сърце бие в ритъма на музиката. Освен изключителен танцьор, Джон е и собственик на Komeraneza Studio, в което заедно с екипа си обучава стотици свои ученици в смела хореография. Нини е и вокален изпълнител, а това му дава перфектния поглед на добър мултифункционален наблюдател.

Кастингът за Световния шампионат по сценични изкуства се провежда за първи път в България. Организаторите търсят най-добрите таланти в различни дисциплини, които да се явят на финала на шампионата в Рим.

Световно известен „ловец на таланти“ и атрактивен танцьор и певец от Италия ще са част от журито за кастинга в България

Желаещите да се явят на кастинг в категориите: пеене, танци и балет, актьорско майсторство, инструменталисти или пълен пърформанс (включва поне две дисциплини едновременно) трябва да  пуснат своите заявки на e-mail: performercupbulgaria@fipass.org или coppabulgariaarts@gmail.com Заявките трябва да включват описание на участника и видео или аудио с кратка демонстрация на възможностите му. Кандидатстващите може да са в различни възрастови групи (6/11 години-12/15 години-16/18 години-над 18 години).

Кастинги за Световния шампионат на F.I.P.A.S.S. се организират в 36 държави, сред които Аржентина, САЩ, Мексико, Бразилия, Италия, Северна Македония, Швеция, Гърция. По традиция освен от международното жури, в Рим участниците са наблюдавани и от световни продуценти, режисьори и сценаристи. Организаторите издават, че освен авторитетните купа и медали на F.I.P.A.S.S.  най-атрактивните таланти ще получат покана за мастър класове на световно известни артисти, стипендии за професионално обучение, както и конкретни оферти за работни ангажименти.

Повече за Световния шампионат по сценични изкуства на F.I.P.A.S.S. вижте на:

Web: fipass.org

FB България: Performer Cup България – Bulgaria | Facebook

Instagram България: Performer Cup България – Bulgaria (@performercupbulgaria) • Снимки и видеоклипове в Instagram

FB Италия: Fipass – Performer Cup | Facebook

Instagram Италия: @fipass_performercup • Снимки и видеоклипове в Instagram

YouTube channel: PERFORMER CUP – YouTube