Устата възпя в песен Ботев и Левски, но не бе допуснат да снима на „Радецки“

Иван Динев – Устата

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика стотици коментари в социалните мрежи

Иван Динев – Устата
Иван Динев – Устата

В новия си видеоклип скандалният рапър Иван Динев – Устата, който напоследък все по-категорично заявява гражданската си позиция по различни социални теми, взе на прицел хазарта. Песента му „Jackpot-a или БОТЕВсъпоставя подвига на великите ни революционери Ботев и Левски с днешната действителност в България, в която хазартът дебне отвсякъде.

В текста на изпълнителя са вплетени фрази и стихове на бележити български писатели и революционери. Местата, на които е заснет видеоклипът, са емблематични за българската история: връх Околчица, монументите на Левски и Ботев в Карлово и Калофер, мемориалния комплекс ,,Априлци‘‘ в Панагюрище и др.

В първоначалната идея са били предвидени и кадри на кораба ,,Радецки‘‘, който е част от Националния исторически музей. След официално запитване и предоставяне на текста на песента и сценария на видеоклипа, Иван Динев-Устата е получил отказ с основанието: ,, Текстът на песента не отговаря на възприетата от НИМ политика относно опазването и съхраняването на чистотата и висотата на националните исторически личности“.

Изпълнителят коментира: „Разбирам, че такъв проект  може би не е достоен да се снима на „Радецки“, но нормално ли е в същото време на официалния сайт на НИМ да е обявено, че корабът „Радецки“ се дава под наем за коктейли, сватби, делови срещи и други по договаряне? Жалко! Радвам се, че въпреки всичко, видеото е факт и докосна сърцата на хората!“