Ваня Вакари ходи по вода в „ Момне ле”

Ваня Вакари
Ваня Вакари

 „Момне ле, новият сингъл на Ваня Вакари, поднася невероятно красив, модерен прочит на родопската песен. „Момне ле“ преплита фолклора с ортодоксални мотиви и добавя онази музикална мистика, на която са способни само българките.

Видеото на „Момне ле“ е заснето сред сакрална, според самата Ваня, локация. Кадрите нашепват легенда и ни пренасят в потопената църква край яз. Жребчево. До нея няма как да се стигне пеша, а единствено по вода и…Точно това прави Вакари в „Момне ле“.

Режисурата и монтажът отиват в ръцете на Ярослав Ковачев и студио Spotlight, които се заемат с „визуалното опаковане“ на „Момне ле“. Благодарене на техния екип можем да видим Вакари да ходи по вода– елемент с божествено важна роля за посланието в песента.

Певицата споделя, че дълго време е в търсене на идеалното място за снимки на видеото. Категоричният отговор идва едва след като попада край язовира. Чистото очарование и  мистичния сюреализъм тук осигуряват силни натурални кадри, а останалото добавя магията в гласа на Ваня Вакари.

„Изградена съм от енергия и любов и благодарение на музиката, песента, имам щастието да представя себе си. „Момне ле“ е сбъдната мечта, това е посланието” – споделя Ваня Вакари

Макар модерното излъчване на проекта, Вакари умело балансира във всеки един от елементите му, за да е близо до автентичния фолклор. Там е подкрепена от вокалите на Кристина Карамфилова, а по аранжимента работи с Васил Димитров (Corpsedrip). Ваня е продуцент на песента и създател на музиката, като доверява микса и мастера на Пламен Велинов.

Целият този екип изгражда „Момне ле” в хармония между модернизма и традициите. С връзка, съхранявана между поколенията. И с надеждата на Ваня Вакари, че чистата й емоция ще бъде усетена, въпреки консуматорския свят, в който живеем.

Преживейте я:

МОМНЕ ЛЕ

Проектът е подкрепен от Националния Културен Фонд на България