Нежни имена от световната магия пристигат в България за „Златна котка-2020“

Най-популярната жена магьосник Джулияна Чен и най-атрактивната „лъжовна“ англичанка Лаура Лондон са само част от световните звезди, които ще пристигнат в България за деветото издание на магичната среща „Златна котка“. Няма как отново да не бъдем в превъзходната степен, защото „Златна котка“ е най-авторитетният и най-атрактивен фестивал за фокуси, илюзия, страхотно изживяване и неповторимо зрелище в Източна Европа.

Дани Белев, Доменико Данте и представители на Китай и Русия, като жури на руския магичен фестивал

Мащабът на събитието и международният отзвук, който предизвиква, бяха повод и основният организатор Дани Белев да направи мини трип в Китай и Русия по официална покана от страна на техните национални фестивали. Белев беше единственият българин, член на журито на руския шампионат по магия, лично препоръчан от президента на FISM Доменико Данте. В Санкт Петербург Дани не само журираше, но и очаквано възпламени публиката по време на галавечерта, изпълнявайки един от коронните си номера – „Летящата роза“. Изживяването беше уникално, тъй като се убедих отново колко е живо и атрактивно илюзионното изкуство – споделя професионалният магьосник. – Руснаците наистина са много последователни и действат с вселенски мащаб, но въпреки всичко и българските момчета, които се конкурираха в състезателната част, Венсан и Маг Суни, се представиха блестящо.

Впечатленията от Русия за Дани Белев идват директно след неговата визита в Китай. Към днешна дата феновете му си отдъхват, че посещението му там беше месец преди епидемията на корона вируса, макар че тя се оказа причина китайски гости да отпаднат от участие в „Златна котка – 2020“.

Магичният фестивал „Златна котка“ тази година е реверанс към жените в магията и изкуството

Но в  спокойна и тържествена обстановка българинът беше представителят на Източна Европа на най-големия азиатски фестивал за илюзия и цирково изкуство. Способностите и харизмата на Белев го предхождат и в Китай, където е посрещнат като истинска звезда. Имах личен преводач, личен шофьор и голямо уважение. Никога не съм предполагал, че ще срещна толкова хора от толкова далеч, които ме познават и следят в социалните мрежи – разказва Дани.Но за мен най-голямата чест всъщност беше припознаването на България като фактор в световното илюзионно изкуство, фокусите и магията.

А какво е подготвила „Златна котка“ за деветия си, но не финален живот, ще разберат само гостите на самия фестивал. Поради големия интерес тази година събитието ще има не едно, а две гала представления – на 29 март от 16:30 и 19:30 часа. А поради уважението към по-добрата половина от човечеството и вълшебните дами – гости на фестивала, „Златна котка“ ще е с реверанс към жените в магията и изкуството.